lördag 8 januari 2011

M-learning, e-learning eller varför är kunskap så enkelt att ...

Under så många år har jag funderat över hur denna möjlighet kommer att utveckla sig. 
Visst hoppas man att kunskap kommer många till del. Kan man lägga ner skolor o bibliotek, som uppbyggda strukturer i samhället? Industrier har först effektiviserats o sedan lagts ner, industrisamhällets död "bestämdes" ju redan på 90-talet då informations-/kunskapssamhället skulle ta över i stort sätt allting. Några steg i den riktningen har tagits o framtiden vet vi inte allting om, lyckligvist.


Boken M-learning, av John Steinberg o Tobias Hedlund, bidrar på ett förtjänstfullt sätt i kunskaper till denna utveckling. Läs gärna kapitlet om omvärldsanalys, min favorit.


Utveckling kan ju inte stoppas och när folkrika länder (Kina-Indien) når vår kunskapsnivå, hur är Sverige då ett konkurrenskraftigt land? Nu verkar det vara några som funderar på just detta, tror att de kommer fram med något modigt o spännande. 


Idéen om strategisk-operativ design som tog så lång tid o kunde ha varit ett spännande element för en utveckling i SME. Verkar som om några har jobbat vidare med det, vilket är glädjande. Hurra för dessa hjältar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar