lördag 26 februari 2011

Design som viktigt långsiktigt konkurrensmedel har hittills inte intresserat tillräckligt många entreprenörer eller små och medelstora företag

Den legendariske designchefen Dieter Rams på det multinationella företaget Braun, uttalade det för många år sen.


Landshövdingen i Sörmland Bo Holmberg, gillade idéen o ville gå framåt med de tankarna. Naturligtvis efter råd från kunskapen från Peter Eklund o de goda genomförda insatserna som gjorts i en hel sörmländska företag. För att bli mer konkurrenskraftiga i en alltmer global affärsvärld så är design av produkter en viktig och ibland avgörande väg att nå målet.


-Produkterna måste få en egen identitet. Viktigt att formen får komma in i produkten. Kvalité tillsammans med design ger nya möjlighter. Man måste uppleva design för att tycka att det är viktigt, menar Peter. Kanske är det förklaringen till att många ännu inte utvecklat några samarbeten.


Att skapa innovativa miljöer och kluster i länet var viktigt o har utvecklats. Design är mycket viktigt och blir allt viktigare i framtiden, konstaterades 2002.


Idag har många av designföretagen utvecklats mycket bra, många av de sörmländska företagen likaså o många står starkare idag än tidigare. En insats som inte var betydelselös...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar